Пятница, 29.03.2024, 14:32
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Locations of visitors to this page
Погода в Україні
 
Главная » 2009 » Февраль » 11 » Жителі п’ятьох сіл не мають води
Жителі п’ятьох сіл не мають води
13:43

У селах Миколаївка, Калинівка, Житне, Горове та Погреби Миколаївської сільради Роменського району Сумщини живе 1981 людина. Їм не вистачає питної води.

— Вода в колодязях почала зникати десь два роки тому, — каже 70-річний Петро Дяченко з села Житне. — Впала на добрий десяток метрів. Зараз ледь дістаю відро з 18-метрової глибини.

— Щоб готувати школярам обід, воду качають із 65-метрової глибини. Але вона все одно мутна й з якоюсь плівкою, — розповідає 45-річна Наталія Іванченко з Миколаївки.

Жінка працює кухарем у шкільній їдальні. Для власної родини купує воду в магазині.

— Навіть болото, яке колись було в Калинівці, висохло, — обурюється Катерина Малащенко, 58 років. — І це весною!

У відсутності води селяни звинувачують нафто- та газовидобувників. На території району працюють підприємства ”Охтирканафтогаз”, ”Полтаванафтогаз” і ”Чернігівнафтогаз”. У їхньому постійному користуванні 225 га землі. Пробурено 336 свердловин.

— Нафта залягає на глибині півтора-два кілометри, — говорить Михайло Білан, 59 років, з районної ради. — Мені геологи пояснили: коли її викачують, з’являється незаповнений простір. От туди вода й опускається.

Від нестачі води в районі потерпають сім сільрад. Найбільше — Миколаївська та Біловодська. Аби налагодити водопостачання в найбільших селах — Миколаївці та Калинівці — необхідно пробурити дві глибокі свердловини, збудувати дві водонапірні вежі і прокласти 10 км водогону. Для цього потрібно 3,5 млн грн.

Голова облради 43-річний В’ячеслав Шапошнік обіцяв селянам вирішити проблему з водою до середини вересня 2008 року. Торік в області започаткували програму ”Питна вода Сумщини”. Цього року збираються витратити на неї 5 млн грн.

— Лише самої рентної плати за використання надр підприємство ”Охтирканафтогаз” торік сплатило понад два мільярди гривень, — каже В’ячеслав Шапошнік. — Ми запропонували Києву 25 відсотків рентної плати залишати в себе. За ці гроші компенсували б заподіяну нафто- й газовидобувниками шкоду, рекультивували землі, полагодили дороги, відновили водопостачання. Однак торік Роменський район отримав лише 1,9 мільйона ”нафтових” грошей.

Просмотров: 1451 | Добавил: zhitnoe | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 3
3 Михаил Овсиенко  
0
Дорогі мої житяни!
Будь ласка.пишіть мені,чим мое допоможу у вирішенні сільських нагальних справ,до останнього подиху буду захищати інтереси сільсткої громади по покращанню і налагодженню комфортного життя.
Пишіть меня на електронну адресу.ICQ 351026871,Мой мир,
в агенте,Skype mihail_ovsienko Izmail Odesskaj ob ua
Мобільний "Київстар" +38-067-660-46-75

2 Михаил Овсиенко  
0
...дванадцятий рік прикутий до інвавлідного візка,внаслідок ісульту,інфаркту,але проблеми Житнього мене дуже турбують,адже у кожного можновладця у дворі вода є,а у простих селян її-нема,тому що можновладці ожиріли від влади,і як ті жирні коти-не хочуть ловити мишей,створювати людям належні умови життя,задекларовані в Українській Конституції.Моя б воля-давно повиганяв усіх владних блюдолизів із службових кабінетів,а допустив би туди справжніх,молодих,працьовитих,розумних людей,яких в Украї-
ні "пруд пруди"!Світ не зайшовся на Юшенку,Тимошенко,Януковичу,які внесли в суспільство розбрат,нагадили відносинам з дружньою Росією,ДБАЮТЬ ТІЛЬКИ ПРО збереження і накопичення чвоїх награбованих багатств.
Чим раніше народ проснеться,тим раніше народ буде жити краще!"нАРОДНІ "СЛУГИ"-Ющенко,Тимошенко,Янукович
налили стальки бруду на життя і всесвітню репутацію України,що прийдеться не один десяток літ вичищати їх свинарники.
Пробачте за відвертість простої людини у "демократичній" Україні!
Слава працьовитому,талановитому,мудрому народові України,якого високопосадловці-сліпці завели в прірву!!!

1 Михаил Овсиенко  
0
У 60-ТИХ роках я працював у Роменскій геологічній партії,що на Засуллі.Тоді тільки започатковувалася розвідка нафти і газу.Проблем з водою не було.Зараз,коли немає справжнього господаря в Україні,землі сз покладами нафти дерибаняться кому не лінь за взятки.Ласий шматочок,говорять люди,має брат Ющенка Петро і сам Ющенко,який не перестає молоти язіком,що віен чесна,божа людина.Не вірте йому люди,бо за правління Ющенка Україна пограбована вщент,а з десяти обіцяних його кроків на зустріч людям не зроблено ні одного.Усе
держиться на брехні,так само як і у Тимошенко,Януковича.Банда править Україною.Народ повинен
цю банду відсторонити від влади,створивши комітети,які б про-
інвентирузували все,що зуміли награбити ці бандитські угруповування,на утримання яких від народу відриваються мільярди доларів,а їхні родичі,синки живуть в окремих єлітних зонах,вчаться і лікуються за кордоном,їздять на коштовних автомобілях,за наш З вАМИ РАХУНОК.До яких пір Україною правитиме бездарне,кримінальне керівництво?Народ їх прокляв,бо чим дальше,тим гірше життя українців,а вони трандять по телебаченню,що вони пухнасті і чесні.Чим раніше
народ винесе їх з кріслами з кабінетів,тим швидше народ буде жити краше,покладаючись на свій мудрий розум,любов до України,патріотизм.Слава Україні!А вода у моєму любимому Житньому-обов,язково буде,було б народне бажання і патріо-
тизм місцевих можновладців!9547

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz